Startsida

20 sep. 2013

Pizza med getost och parmaskinka med efterrätt chokladbollar

Pizza med getost och parmaskinka
 Pizzabotten gör jag som Monique Forslund "Lchf för hela familjen"

1 rund pizza botten
1 ägg
2 dl riven ost
Oregano

Blanda samman ägg, ost och oregano. Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smeten i en cirkel på bakplåtspapper. Tänk på att göra den rätt tunn då den sväller lite i ugnen. Grädda i ca 10 min, tills den har fått färg. Ta sedan ut plåten och låt pizzabotten svalna.
Bred ut tomatpuré över botten, strö över ost och lägg sedan på det du vill ha.
Vi hade skinka, lök, getost och färska tomater.
Grädda sedan i ugnen i ca 10 min
Därefter la jag på parmaskinkan.

Kan säga att sonen bara älskar denna lchf pizza.


Chokladboll
 Dessa goa chokladbollar fick jag ett recept av en kollega på jobbet. Även hon äter väldigt mycket som lchf. Det här behöver du:
3 dl hassel/cashewnötter & ev mandel
ca 12 dadlar (gärna blötlagda i minst 2h)
ca 100 gram mörk choklad - minst 80%
2 äggvitor
4 msk rågade kakao
en nypa salt
0,5 dl kokosolja
kokosflingor att rulla i, smula ner lite flingsalt så blir det som pricken på i:et

Mixa nötterna till smulor, inte mjöl, i en mixer. Lägg de dadlarna i en bunke och mixa till en smet, häll ner nötterna. Blanda ner kokosoljan, äggvitan,salt och kakao. Mixa samman.
Smält chokladen i vattenbad. Rör sedan ner chokladen i smeten.
Ställ in smeten i kylen ca 10-15 min för att den ska stelna en aning.
Rulla till små bollar och täck med kokosflingor. Ställ i kylen minst 1 h i kylen innan servering.
Förvara gärna i frysen.
Trivento Bonarda 2012 från Argentina
Ett väldigt gott vin som Anders köpte på ren chansning, men det var väldigt gott att dricka till pizzan och även sedan sällskapsdricka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar